WSJ: Власники почали процес продажу кінокомпанії MGM. Їй належать права на «Джеймса Бонда»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
WSJ: Власники почали процес продажу кінокомпанії MGM. Їй належать права на «Джеймса Бонда»

CC0 Public Domain / PxHere

Кінокомпанія Metro-Goldwyn-Meyer (MGM) почала формальний процес свого продажу.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела.

MGM вже залучила Morgan Stanley і LionTree LLC як консультантів. За деякими оцінками, вартість компанії становить близько $5,5 мільярда. Очікується, що бібліотека кіностудії виявиться привабливою для компаній, які прагнуть розвивати стримінг.

Найбільшим акціонером MGM є американський фонд Anchorage Capital Group. Видання зазначає, що останніми роками він перебуває під тиском через слабкі показники і відток клієнтів, а основна частка його вкладень на тлі скорочення фонду припадає на інвестиції в MGM.

Кіностудія розглядала можливість продажу кілька разів протягом останніх років, але потенційні покупці не готові були заплатити ціну, яку оголосила MGM. Компанія очікує, що цього разу її пропозиція викличе інтерес не тільки у традиційних представників Голлівуду, але й у міжнародних медіакомпаній і приватних інвесторів.

MGM займається виробництвом та дистрибуцією фільмів і телевізійних шоу. Кіностудії належать права на безліч відомих фільмів. Найбільшим активом компанії є права на фільми про агента британської розвідки Джеймса Бонда.