Керівнику дитбудинку в Одеській області оголосили про підозру в розбещенні дітей. Посадовець заявив про наклеп та провокацію

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

В Одеській області керівника спеціалізованого дитбудинку підозрюють у розбещенні дітей та сексуальному насильстві.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

За версією слідства, директор установи з червня 2018 року до серпня 2020-го вдень та ввечері систематично приводив до свого службового кабінету трьох малолітніх вихованців під приводом спільного проведення часу, зокрема перегляду мультфільмів, спільних ігор, пригощання солодощами.

Після цього він неодноразово вчиняв щодо дітей сексуальне насилля та розпусні дії, користуючись тим, що вихованці не могли чинити опір та довіряли йому.

У відділі комунікації поліції Одеської області уточнили, що 59-річний чоловік демонстрував дівчаткам свій інтимний орган, доторкався ним до їхніх тіл та схиляв дітей до зворотних дій.

«Правопорушник просив діток нікому не розповідати про їхні «ігри», пояснюючи, що це їхня з ним таємниця, про яку ніхто не повинен знати», — додали у Нацполіції.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 153 (Сексуальне насильство), ч. 2 ст. 156 (Розбещення неповнолітніх) Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування. Зловмиснику загрожує до 10 років ув’язнення.

Зазначимо, йдеться про головного лікаря Ізмаїльського спеціалізованого будинку дитини Віктора Проценка. У вересні він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook заяву, в якій запевнив, що «став жертвою спланованого, організованого, жахливого наклепу». На думку Проценка, провокація готувалася вже давно.

«Я абсолютно впевнений у своїй невинуватості, мені нема чого приховувати, нема чого соромиться, я можу сміливо дивитися в очі кожному і я вірю, що моя невинуватість буде доведена», — написав він та зауважив, що максимально сприяє слідству.

Наразі Віктор Проценко відсторонений від посади.

  • На початку грудня в Києві за підозрою в розбещенні малолітніх і неповнолітніх дівчат та зґвалтуванні заарештували відомого фотографа Олександра Ктиторчука. У разі доведення його провини фотографу загрожує 15 років за ґратами. Згідно з інформацією поліції, Ктиторчук примушував дівчат до сексу та знімав це на відео з 2016 року.
  • 17 грудня під Київським апеляційний судом провели акцію протесту проти звільнення з-під арешту Ктиторчука. Засідання з розгляду апеляції врешті не відбулося. Дата наступного засідання буде відома пізніше.