В Японії через снігопад тисячі авто опинилися в пастці, а біля берегів Хонсю стався ще й землетрус

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Сильний снігопад в більшій частині північного заходу Японії викликав дорожній хаос і заблокував понад тисяча автомобілів на одній із найважливіших трас, яка веде від Токіо в Ніїґата.

Як повідомляє Reuters, рятувальники другу добу не можуть витягнути авто зі снігових завалів. На одній із дільнок затор у 16,5 км.

Влада залучила до боротьби з наслідками військових. Вони розчищають сніг і доставляють їжу, ковдри, а також теплі речі. Бригади пожежної служби вже врятували кількох водіїв на трасі, яких довелося госпіталізувати через обмороження та травми.

За даними телекомпанії NHK, без електрики залишаються близько 10 тисяч будинків. У деяких регіонах сніг досягає висоти у 2 метри, при цьому прогноз погоди невтішний — у найближчі дні снігопад буде посилюватися.

На додачу до снігопаду біля ланцюга островів Ідзу, які входять до префектури Токіо, стався землетрус магнітудою 5,5 балів. Попередження про цунамі не надходило. Про руйнування також не повідомляється. За 18 грудня зафіксовано три підземних поштовхи.

  • Сильний снігопад у Японії почався вночі 15 грудня. Центральні та північні префектури біля узбережжя Японського моря опинилися відрізаними. Снігопад паралізував траси, залізницю і внутрішнє авіасполучення. Постраждали вже мінімум 50 осіб.