ЄС продовжив санкції проти Росії за невиконання Мінських домовленостей

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ЄС продовжив санкції проти Росії за невиконання Мінських домовленостей

Serge Kutuzov / Unsplash

Європейський Союз продовжив санкції проти Росії через невиконання Мінських домовленостей.

Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

Санкції продовжили до 31 липня 2021 року. Таке рішення Рада ЄС ухвалила після останньої оцінки стану виконання Мінських домовленостей.

«З огляду на, що Мінські домовленості не повністю виконуються Росією, лідери ЄС одноголосно ухвалили політичне рішення про продовження економічних санкцій проти Росії», — зазначається в повідомленні.

Санкції обмежують доступ до ринків капіталу ЄС для деяких російських банків і компаній і забороняють фінансову допомогу і брокерську діяльність російських фінансових установ.

Ці заходи також забороняють прямий або непрямий імпорт, експорт або передачу оборонного обладнання та встановлюють заборону на товари подвійного призначення для військового використання, або кінцевих користувачів товарів військового призначення в Росії. Санкції також накладають обмеження на російський енергетичний сектор.

  • Країни Європейського Союзу погодили продовження санкцій проти Росії ще на пів року.
  • Санкції проти Росії через дії, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, були вперше введені 17 березня 2014 року.
  • Рада ЄС постійно переглядає і періодично оновлює список осіб і організацій, що підпадають під дію санкцій.
  • Десятого вересня Європейський Союз вирішив продовжити санкції проти Росії через порушення територіальної цілісності України ще на шість місяців — до 15 березня 2021 року.