Рада Федерації Росії хоче заборонити «треш-стрими»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Рада Федерації Росії хоче заборонити «треш-стрими»

Pixabay / StockSnap

Рада Федерації Росії запропонувала ухвалити закон про заборону «треш-стримів» після того, як під час стриму російського блогера Reeflay померла дівчина.

Про це повідомляє «Медуза».

З такою пропозицією виступив сенатор Олексій Пушков. «Пропаганди поведінки, що принижує життя і гідність людини, в інтернеті бути не повинно», — сказав він.

Спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко підтримала пропозицію сенатора. «Ми не повинні допускати такі страшні речі в інтернеті. Давайте в кінці січня обговоримо пропозиції з цього питання», — сказала вона. Матвієнко дала вказівку комітету Ради Федерації із законодавства опрацювати питання про заборону «треш-стримів».

  • 2 грудня під час стриму російський блогер Reeflay (справжнє імʼя Стас Решетніков) вигнав на вулицю без верхнього одягу дівчину. Через кілька годин він вирішив впустити її назад, але вона вже була непритомна. Прибула бригада швидкої допомоги і констатувала її смерть. Блогер навіть під час спілкування з медпрацівниками продовжував вести трансляцію.
  • Судмедексперти виявили у дівчини закриту черепно-мозкову травму і синці. Слідчий комітет РФ заявив, що «численні глядачі спостерігали побиття потерпілої» під час прямих ефірів Reeflay (вона регулярно брала участь в його стримах). Блогера звинуватили в умисному спричиненні тяжкої шкоди здоровʼю, що призвело до смерті, і відправили під арешт.