В Англії помер автор шпигунських романів Джон ле Карре

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Англії помер автор шпигунських романів Джон ле Карре

Curtis Brown

В Англії на 90-му році життя від пневмонії помер автор детективів Джон ле Карре — справжнє імʼя Девід Корнуелл. Про це повідомляє літературна агенція Curtis Brown.

«Девід Корнуелл, відомий світу як Джон ле Карре, пішов з життя в суботу, 12 грудня 2020 року, у графстві Корнуолл після нетривалої хвороби, не повʼязаної з COVID-19. [...] Він, безперечно, був гігантом англійської літератури, визначив образ епохи холодної війни і безстрашно говорив правду можновладцям в обличчя в наступні роки», — заявили в агенції.

Джон ле Карре народився в 1931 році. Після навчання в Оксфорді він почав співпрацювати з британською контррозвідкою МІ5, незабаром ставши штатним співробітником. Потім він перейшов у розвідслужбу МІ6. Свій перший роман «Дзвінок мерця» він опублікував у 1961 році, але оскільки працював на держслужбі, був змушений взяти псевдонім.

Популярність письменникові приніс детективний роман «Шпигун, який прийшов з холоду» 1963 року. Після виходу книги Ле Карре звільнився зі служби. Серед інших його робіт — «Шпигун, вийди геть», «Російський дім», «Нічний адміністратор», «Особливо небезпечний», «Такий самий зрадник, як ми».