Зачиняються магазини, забороняється спів у церквах. У Німеччині з 16 грудня запроваджують локдаун

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зачиняються магазини, забороняється спів у церквах. У Німеччині з 16 грудня запроваджують локдаун

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Німеччині з 16 грудня запроваджують жорсткий локдаун, який триватиме як мінімум до 10 січня.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

По всій країні зачиняють магазини роздрібної торгівлі, за винятком продовольчих, у школах припиняють очне навчання, припиняють працювати дитячі садки. Таке рішення ухвалили канцлер Німеччини Ангела Меркель і премʼєр-міністри 16 федеральних земель країни під час відеоконференції в неділю.

Крім продовольчих магазинів, відчиненими залишаться аптеки, галантереї, АЗС, банки, ощадкаси та поштові відділення. Передбачено також невеликий перелік інших винятків. На різдвяні свята 24—26 грудня дозволені зустрічі у вузькому сімейному колі за участі не більше ніж пʼяти осіб без урахування дітей до 14 років. На Новий рік (31 грудня і 1 січня) вводиться заборона на зібрання, громадянам рекомендують відмовитися від запуску феєрверків.

У період жорсткого локдауну дозволено відвідування богослужінь у храмах, але лише за дотримання соціальної дистанції та маскового режиму. Спів у храмах заборонено. На великі богослужіння допускатимуть лише за попереднім записом. З 16 грудня до 10 січня громадянам рекомендовано відмовитися від поїздок в інші регіони Німеччини або за кордон, за винятком випадків, коли це абсолютно необхідно.

  • За час пандемії у Німеччині коронавірусом заразилася 1 336 101 людина. Жертвами хвороби стали 21 900 осіб.