У США пенсіонер-бізнесмен другий рік поспіль напередодні різдвяних свят сплачує комунальні борги сусідів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У США пенсіонер-бізнесмен другий рік поспіль напередодні різдвяних свят сплачує комунальні борги сусідів

Pixabay

У США у штаті Флорида 74-річний бізнесмен Майкл Есмонд оплатив рахунки за комунальні послуги 114 сімей, аби їм на свята не відключили світло та газ. Про це повідомляє CNN.

Щедрість Есмонда почалася минулого року, коли він оплатив рахунки за комунальні послуги 36 родинам. Цього року, коли на місто впав ураган «Саллі», а також коронакриза, він вирішив, що треба підвищити ставки.

«Ураган «Саллі» досить сильно вдарив по нас і завдав болю безлічі людей. У нас усе ще є багато дахів, які просто покриті брезентом», — пояснив бізнесмен.

Загалом Есмонд пожертвував $7 615,40 на оплату прострочених комунальних рахунків 114 домогосподарств. За словами міського комунального інспектора, місцеві жителі отримають поштою «листи щастя» про погашення боргів. У службі заявили, що, враховуючи коронакризу, людям продовжують пільговий період перед тим, як відключити воду чи газ.

У 2020 році справи у 74-річного Есмонда, власника компанії з установки басейнів Gulf Breeze Pools and Spas, ішли добре. Він каже, що йому «майже соромно» розповідати людям про це, тому що він знає, як важко було всім.

«У нас був хороший рік, і тому я хочу поділитися тим, що у мене є, з людьми, які цього потребують», — сказав він.

Свою щедрість Есмонд пояснив тим, що у 1980-х саме напередодні свят йому відключили газ, і вдома було дуже холодно.