Харківську облраду очолив «слуга народу» Артур Товмасян. Він замінив Чернова, який керував 12 років

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Харківську облраду очолив «слуга народу» Артур Товмасян. Він замінив Чернова, який керував 12 років

пресслужба Харківської обласної ради

Новим главою Харківської обласної ради обрали депутата від партії «Слуга народу» Артура Товмасяна. Він замінив на цій посаді Сергія Чернова, який очолював раду 12 років. Про це повідомляють «Суспільне» та пресслужба облради.

Товмасяна підтримали 73 депутатів з 90, які брали участь у голосуванні. Його кандидатура була єдиною винесеною на голосування. Status quo пише, що «Блок Кернеса» планував на посаду глави знову висувати Чернова, однак напередодні вирішив підтримати Товмасяна.

Товмасян заявив, що задоволений роботою депутатів попереднього скликання. «Переконаний, те, що ефективно працює, доцільно продовжувати та розвивати. І разом з тим, час диктує нам нові завдання. І ми, як вищий представницький орган області, маємо активно ініціювати зміни», — сказав він.

Пріоритетом роботи «слуга» назвав боротьбу з коронавірусом та комплексне вирішення проблем медицини. Також він наголосив, що вважає за необхідне підтримувати аграрний сектор і вирішувати проблеми екології.

Що відомо про Товмасяна?

Йому 39 років, народився у смт Мангуш Донецької області. Навчався в юридичній академії Ярослава Мудрого, Академії міського господарства та регіональному інституті державного управління.

На початку 2000-х працював юрисконсультом у Маріуполі. Був радником голови Харківської обласної держадміністрації із забезпечення діяльності голови та заступників голови, коли адміністрацією керував Ігор Балута.

3 2017 року Товмасян почав працювати в різних управліннях юстиції, а у квітні цього року очолив Харківську райдержадміністрацію.