Помер режисер Кім Кі Дук. Він хворів на COVID-19

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Помер режисер Кім Кі Дук. Він хворів на COVID-19

У Латвії від коронавірусу помер корейський кінорежисер Кім Кі Дук.

Про це повідомляє Delfi.

Цю інформацію виданню повідомив директор фестивалю ArtDocFest/Rīga Віталій Манський. Режисер приїхав до Латвії 20 листопада, а починаючи з 5 грудня не виходив на звʼязок. Пізніше, як передає видання The Korea Herald, повідомлення про смерть Кім Кі Дука в інтервʼю кільком корейським ЗМІ також підтвердила його сімʼя.

До країни режисер прибув через Естонію з Санкт-Петербурга. За неофіційною інформацією, режисер планував купити будинок в Юрмалі та оформити посвідку на проживання, але на заплановану для цього зустріч не зʼявився.

Після цього колеги режисера забили на сполох і почали шукати його по лікарнях, але цьому перешкоджало положення про питання охорони особистих даних. Сьогодні зʼявилася інформація про те, що режисер помер у ніч на пʼятницю в лікарні від ускладнень COVID-19.

У коментарі Интерфаксу Манський повідомив, що режисера хотіли транспортувати на батьківщину. «Добу назад я підключився до цієї історії, щоб якось його транспортувати в іншу країну, але не встигли», — сказав він.

Кім Кі Дук — всесвітньо відомий південнокорейський режисер і сценарист. Лауреат Венеціанського, Берлінського і Каннського кінофестивалів. Найбільш відомими фільмами режисера були «Весна, літо, осінь, зима і знову весна», «Натягнута тятива», «Час», «Зітхання», «Пʼєта», «Порожній будинок» і «Самаритянка». 20 грудня Кім Кі Дуку мало виповнитися 60 років.

  • 17 листопада помер режисер Роман Віктюк. За десять днів до цього у нього діагностували тромбоемболію (гостра закупорка судин). Режисер мав звання народного артиста України і Росії. Його поховали на Личаківському цвинтарі у Львові.
  • Перед цим в Росії на 86-му році життя помер народний артист СРСР Армен Джигарханян.