У столиці Вірменії протестувальники заблокували метро, а Азербайджан скасував воєнний стан

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У столиці Вірменії опозиційні активісти, які вимагають відставки премʼєр-міністра Нікола Пашиняна, вранці паралізували роботу єреванського метро.

Як повідомляє пресслужба метрополітену, метро було заблоковано близько години. Акції протесту проходили на станціях. Метро Єревану має одну лінію, а тому було заблоковано рух всіх поїздів. Інформації про затримання немає.

Така ж акція проходила і 8 грудня, а 10 грудня група активістів (близько 100 осіб) заблокувала в центрі Єревану проїжджу частину і намагалася штурмувати Будинок уряду. Сутички між протестувальниками і поліцією закінчилися затриманнями, передають «РИА Новости». Затримано 42 учасники акцій.

Мітинги проти Пашиняна у Вірменії тривають з 10 листопада після підписання Пашиняном спільної угоди з президентами Росії і Азербайджану про припинення боїв у Нагірному Карабасі. Опозиція називає це здачею Карабаху і зрадою.

Парламент Азербайджану тим часом схвалив скасування воєнного стану з опівночі 12 грудня, передає Report. Він був введений 27 вересня у звʼязку з початком конфлікту.