Журнал Time оголосив претендентів на звання «Людина року — 2020»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Журнал Time оголосив претендентів на звання «Людина року — 2020»

WPA Pool / Pool / Getty Images

Американський журнал Time опублікував шорт-лист претендентів на звання «Людина року». Редактори видання розглядають чотирьох претендентів, які найбільше вплинули на новини і наше життя у кращий або гірший бік.

До списку кандидатів потрапили демократ Джо Байден, який переміг на президентських виборах у США, та чинний глава держави Дональд Трамп.

Також на це звання претендує збірний образ медичних працівників, які борються з пандемією коронавірусу, та головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі.

Четвертий кандидат — це учасники руху за расову справедливість, що виник після вбивства афроамериканця Джорджа Флойда, якого під час затримання задушив поліцейський.

Time обирає «Людину року», починаючи з 1927-го, зазвичай це одна особа, але інколи і декілька, які найбільше вплинули на країну і світ протягом року. Торік, за версією журналу, «Людиною року» стала шведська 16-річна екоактивістка Грета Тунберг.

  • Time раніше назвав 2020 рік «найгіршим» у сучасній історії США і помістив на обкладинку перекреслені цифри.
  • Журнал вирішив цього року вперше в своїй історії обрати Дитину року. Нею стала 15-річна школярка з Колорадо, яка займається технологіями для розвʼязання різних проблем, серед них забруднення питної води.