Естонія посилює карантин. Усі навчальні заклади зачиняють

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Влада Естонії вводить додаткові антикоронавірусні обмеження. З 14 грудня і до 4 січня всі навчальні заклади (школи, інститути, університети) зачинять. При цьому, якщо поширення захворюваності не призупиниться, то обмеження продовжать.

Про це повідомляє ERR.

Всі учні, включаючи першокласників, перейдуть на дистанційне навчання. Офлайн навчання можуть проходити тільки діти з особливими освітніми потребами, але за умови дотримання протиепідемічних заходів. Іспити також дозволять проводити в навчальних закладах. Дитячі садки та ясла продовжать роботу.

На час обмежень буде зупинена діяльність будь-яких спортивних клубів і секцій — спортом можна займатися тільки індивідуально. Професійних спортсменів заборона не торкнеться.

Влада посилила і контроль за перетином кордонів, а також нагляд за виконанням вимоги самоізоляції.

З 5 грудня в Естонії працюють обмеження для закладів та магазинів. Ресторанам і барам дозволено працювати з 06:00 до 22:00, а для магазинів ввели обмеження на максимально допустиму кількість клієнтів у приміщенні.

  • В Естонії з початку пандемії виявили 16 054 випадки захворювання на коронавірус. Померли 139 людей, а одужали 9 860. Пік захворюваності почався з початку листопада. Ще в жовтні добовий приріст не перевищував 100 осіб, але вже в листопаді показники доходили до 300 і вище. Рекорд зафіксували 5 грудня — 561 особа.