Під Києвом КОРД зі стріляниною затримав банду грабіжників. Поранені є з обох сторін

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:


У Київській області викрили банду, яка нападала на помешкання місцевих жителів та грабувала їх. Під час затримання зловмисники чинили збройний опір правоохоронцям, двоє бійців Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) поранені.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Київської області.

Як з’ясувалося, очільником угрупування є 28-річний житель Баришівського району, який координував дії групи, підшукував об’єкти для нападів, у яких брав участь, збував викрадені цінності й речі, а також розподіляв між зловмисниками гроші.

Під час затримання злодій намагався втекти, кинув у бійців КОРДу гранату та відкрив вогонь у бік правоохоронців. Для знешкодження зловмисника працівники поліції застосували зброю у відповідь.

Унаслідок перестрілки зловмисник отримав вогнепальне поранення ніг, його поплічник був травмований у результаті вибуху. Були затримані трое учасників групи — всі мешканці Баришівського району 31, 29 та 28 років. Нині вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

На місці події правоохоронці вилучили речові докази діяльності банди: пістолет та набої до нього, гільзи, уламки гранати, газові балончики, кайданки, рукавички, ножі, рації, викрутки, сокиру, балаклави. За місцем проживання учасників групи також вилучили автомобіль, номерні знаки, документи та техніку.

За фактом замаху на вбивство працівників поліції відкрито кримінальне провадження за ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про повідомлення затриманим підозр за ч. 2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.