У зоопарку Барселони коронавірус виявили у левів. Це лише другий випадок

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У чотирьох левів в зоопарку Барселони результати тесту підтвердили коронавірус. Це другий відомий випадок інфікування великих кішок. Про це повідомляє Reuters.

Коронавірус виявили у трьох 16-річних самок — Залу, Німу і Ран Ран, а також у чотирирічного самця Кіумбе. Їх протестували після того, як доглядачі помітили легкі симптоми захворювання. Позитивний результат тесту також отримали і двоє співробітників зоопарку.

Наразі триває розслідування, як леви могли інфікуватися. Але оскільки вони не контактували з іншими тваринами, зоопарк залишається відкритим.

Водночас, ветеринарна служба звʼязалася з колегами із зоопарку Бронкса в Нью-Йорку, де у квітні у чотирьох тигрів і трьох левів підтвердили коронавірус. Це поки лише один зоопарк, де також було підтверджене інфікування коронавірусом великих тварин з родини котячих. Усі вони одужали.

Левам надали ветеринарну допомогу через їхній легкий клінічний стан, схожий на «дуже легке захворювання на грип». Тварини реагують на лікування добре, додають в адміністрації зоопарку.