Жителька Німеччини після своєї смерті залишила сусідам $7,5 мільйона

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Жителька Німеччини після своєї смерті залишила сусідам $7,5 мільйона

National Bank Of Ukraine / Flickr

У Німеччині мешканка одного з районів після своєї смерті залишила сусідам $7,5 мільйона.

Про це пише CNN.

Ренате Ведель жила в районі Вайперфельден у федеральній землі Гессен зі своїм чоловіком Альфредом Веделем з 1975 року. Цей район складається з шести сіл.

Її чоловік, який був «успішним» і «активним» на біржі, помер у 2014 році, а Ренате, яка з 2016 року перебувала в будинку для літніх людей у Франкфурті, померла в грудні 2019 року в віці 81 року.

У квітні нинішнього року стало відомо, що Ренате заповідала селу свої кошти в банку, а також акції та цінності. Спочатку спадкоємицею була її сестра, але та вже померла. Муніципалітет також успадкував нерухомість сімʼї Ведель у Вайперфельдені.

«Спочатку я подумав, що це просто неможливо, я подумав, що зникла кома або щось сталося», — сказав глава муніципалітету Бернд Гейне. Згідно із заповітом, муніципалітет зобовʼязаний витратити кошти на громадські обʼєкти та інфраструктуру.

У місцевих мешканців уже є ідеї, на що потрібно витратити спадок. За словами Гейне, гроші можуть піти на велосипедні доріжки та дитячий садок, а жителі запропонували витратити їх на відкритий басейн, громадський транспорт і зручності для місцевих дітей.