У Франції почали будувати катери для українських прикордонників

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Франції почали будувати катери для українських прикордонників

МВС України

У Франції розпочалося будівництво катерів для Державної прикордонної служби України. Корпуси вже готові на 30—50%, повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.

За словами глави відомства Арсена Авакова, вже за три роки прикордонники отримають 20 суден компанії ОСЕА для охорони кордону. З них п’ять — у рамках угоди за французькими технологіями виготовить українське суднобудівне підприємство «Нібулон».

Навесні 2021 року група українських експертів відправиться у французьке місто Ле-Сабль-д’Олон для контролю за процесом. Зараз українська та французька сторони обговорюють можливість комплектування майбутніх катерів необхідним для морської охорони обладнанням та іншими засобами. Крім того, обговорюються питання навчання техперсоналу та команд катерів, а також техпідтримки і обслуговування.

МВС України

Угоду між Україною та Францією щодо офіційної підтримки у посиленні системи морської охорони та безпеки кордонів, в рамках якої передадуть катери, підписали торік. За її умовами, додаткова комплектація катерів буде українською.