Bihus.Info: Фірма тестя заступника глави ОП Татарова одразу після його призначення отримала землю у Києві під забудову

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Bihus.Info: Фірма тестя заступника глави ОП Татарова одразу після його призначення отримала землю у Києві під забудову

МВС України

Компанія «Дейрінг Капітал», співласником якої є тесть заступника глави Офісу президента Олега Татарова Олександр Павлушин, отримала від Київради землю під забудову. Це сталося одразу після призначення Татарова в ОП, повідомляє Bihus.Info.

За даними журналістів, йдеться про майже півтора гектари у Святошинському районі на Краснова, 33. Її віддали компанії в оренду на 10 років для будівництва житлового комплексу.

Проєкт цього рішення був зареєстрований наприкінці липня, за два тижні до призначення Татарова в ОП, а от в порядок денний проєкт потрапив лише у вересні — вже після того як Татаров отримав посаду.

Компанію зареєстрували у жовтні 2019 року. Окрім тестя Татарова Олександра Павлушина, її власниками також є Геннадій Пожарун і Людмила Міщенко. Фірма зареєстрована на Антоновича, 131, де нерухомістю, за даними ЗМІ, володіє і сам Татаров, і його дружина Тетяна.

Тесть Татарова родом з Кіровоградської області, там він зареєстрований як фізична особа-підприємець. ФОП займається маршрутними перевезеннями і має відповідну ліцензію. Іншої інформації про його бізнес журналістам знайти не вдалося, як і інформації про достатні статки для купівлі нерухомості в Києві і старту будівельного бізнесу.

  • Президент Володимир Зеленський призначив Олега Татарова на посаду заступника голови ОП 5 серпня цього року. Під час Майдану Татаров працював на посаді начальника Головного слідчого управління МВС і переконував ЗМІ та дипломатів у тому, що мітингувальники стріляють самі в себе.
  • Татаров також був адвокатом нардепа від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського, захищав колишнього заступника голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова.
  • Паралельно Татаров працював як юрист з будівельною компанією «Укрбуд». Він може фігурувати у кримінальній справі про розкрадання 81,5 млн грн, які виділили на будівництво квартир для Нацгвардії, — це випливає з матеріалів, оприлюднених НАБУ та «Центром протидії корупції».
  • За даними журналіста Юрія Бутусова, 2 грудня детективи планували повідомити Татарову про підозру. У НАБУ, у свою чергу, повідомили, не називаючи прізвищ, що генпрокурор Венедіктова раптово змінила всіх процесуальних керівників в цьому кримінальному провадження і таким чином зірвала вручення підозри.