У Південній Кореї зіркам K-pop дали відстрочку від служби в армії. BTS збереже склад

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Парламент Південної Кореї ухвалив закон, який дозволяє зіркам музичного жанру K-pop, таким як гурт BTS, отримати відстрочку від обовʼязкової військової служби. Усі здорові корейські чоловіки від 18 до 28 років зобовʼязані відслужити у військах (до 20 місяців), але для зірок вказаного жанру поріг підвищили до 30 років.

Про це пишуть CNN і BBC.

Закон про відстрочку для спортсменів і артистів у країні діє давно, але до цього він поширювався на класичних музикантів і провідних виконавців. Зірок K-pop вирішили внести до списку за рекомендацією Міністерства культури.

Одному з найпопулярніших гуртів світу на тлі призову загрожувала втрата учасника. Джину з BTS 4 грудня виповниться 28 років — до ухвалення закону він мав йти в армію.

Лейбл гурту Big Hit Entertainment раніше готував шанувальників до змін у складі BTS, заявивши, що військова служба — «обовʼязок», який учасники гурту повинні виконати.

  • У серпні 2020 року на MTV Video Music Awards гурт BTS взяв три перемоги — їхня пісня “On” перемогла в номінаціях «Найкраще поп-відео», «Найкраще K-pop відео» і «Найкраща хореографія». У вересні BTS став першим корейським поп-гуртом, який посів перше місце в чарті синглів Billboard 100 і отримав номінацію на премію «Греммі».