Іспанія вкладе €600 млн у штучний інтелект для трансформації економіки країни

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Іспанія вкладе €600 млн у штучний інтелект для трансформації економіки країни

Franck V. / Unsplash

Уряд Іспанії інвестує €600 млн на розвиток штучного інтелекту в рамках планів з перетворення національної економіки.

Про це пише TechXplore.

Премʼєр-міністр країни Педро Санчес заявив, що мета стратегії полягає в тому, щоб «зрівняти Іспанію з провідними країнами, які беруть участь у вивченні і використанні штучного інтелекту для економічного і соціального розвитку як інструменту економічної модернізації».

Інвестиції також будуть збільшені за рахунок внеску іспанського фонду Next Tech для заохочення підприємництва в області цифрових технологій. За словами Санчеса, фонд планує зібрати близько €3,3 мільярда приватних інвестицій, які будуть вкладені в цифрову економіку.

На початку жовтня Іспанія оприлюднила план відновлення, який фінансується Євросоюзом. Він спрямований на створення понад 800 тис. нових робочих місць, щоб вивести країну з найбільшого за останні десятиліття економічного спаду.

План фінансуватиметься за рахунок грантів та позик в розмірі €140 мільярдів, які Іспанія отримає з фонду ЄС, що зробить її одним з найбільших отримувачів фінансової допомоги.

  • У липні адміністрація Дональда Трампа уклала пʼятирічний контракт з компанією Anduril Industries. Компанія повинна створити «віртуальну стіну» між Мексикою та США, яка за допомогою штучного інтелекту буде припиняти незаконні спроби перетнути кордон.
  • Перед цим уряд Австралії розробив нову онлайн-послугу на базі штучного інтелекту, яка ділить майно при розлученні.