«Неприпустимо низькі прибутки». Держаудитслужба рекомендує Мінінфраструктури ліквідувати Миколаївський порт

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Неприпустимо низькі прибутки». Держаудитслужба рекомендує Мінінфраструктури ліквідувати Миколаївський порт

Wikipedia / Olexandr17

Державна аудиторська служба рекомендувала Міністерству інфраструктури ліквідувати Миколаївський морський торговельний порт.

Про це повідомляє пресслужба Держаудитслужби.

Аудит засвідчив, що попри наявність прибутків, підприємство не перевантажило жодної тонни вантажу, тоді як метою його створення, згідно зі статутом, є ведення діяльності портового оператора на території Миколаївського морського порту.

Майже всі виробничі потужності порту передані у платне користування приватним портовим операторам. У штаті порту перебувають 47 осіб, а їхня зарплатня майже втричі перевищує середню зарплату у цій галузі.

Аудит також виявив, що доходи підприємства майже на 100% є пасивними надходженнями за оренду державного майна. «Прибутки ДП «ММТП» є неприпустимо низькими, зважаючи на виробничі потужності, якими підприємство наділено державою», — зазначила Держаудитслужба.

У службі дійшли висновку, що порт з 2013 року не відповідає критеріям об’єкта державної власності, який має стратегічне значення для економіки і безпеки держави, і підлягає вилученню з переліку таких підприємств.