В Україні в низці областей прогнозують мокрий сніг із дощем та ожеледицю, водіїв попередили про ускладнення умов

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
В Україні в низці областей прогнозують мокрий сніг із дощем та ожеледицю, водіїв попередили про ускладнення умов

Пресслужба ДСНС

В Україні найближчими днями очікується ускладнення погодних умов.

Про це повідомили у пресслужбі патрульної поліції, посилаючись на дані синоптиків.

«30 листопада у більшості південних та центральних областей мокрий сніг і дощ, в Одеській, вдень і в Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській та Полтавській областях значні опади, налипання мокрого снігу, подекуди ожеледь», — йдеться в повідомленні.

На решті території прогнозують подекуди незначний мокрий сніг, на Сумщині — помірний, у південно-східній частині — без істотних опадів. На дорогах країни, крім південного сходу, подекуди можлива ожеледиця.

Також 1 та 2 грудня в більшості північних, центральних і південних областей подекуди очікується невеликий сніг та мокрий сніг.

У зв’язку з погіршенням погоди в патрульній поліції закликали водіїв бути уважними за кермом, стежити за дорожньою обстановкою та дотримуватися правил дорожнього руху, а пішоходів — переходити дорогу лише у встановлених місцях і використовувати світлоповертальні елементи.

  • У листопаді в Україні набули чинності зміни до Правил дорожнього руху — нововведення стосуються водіїв, пасажирів, велосипедистів і пішоходів. Так, тепер водії та пасажири таксі повинні пристібатися під час руху в населеному пункті, а пішоходи обовʼязково мають використовувати світлоповертальні елементи у темний час доби та в умовах туману, дощу, снігопаду тощо.