ОП: Уряд дофінансує проєкт музею Голодомору. Будівництво комплексу розпочали 12 років тому

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
ОП: Уряд дофінансує проєкт музею Голодомору. Будівництво комплексу розпочали 12 років тому

Національний музей Голодомору-геноциду \ Facebook

Кабінет міністрів 30 листопада підготує розпорядження, за яким мають дофінансувати проєкт будівництва комплексу Національного музею Голодомору-геноциду. Його будівництво розпочали ще у 2008 році.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час вшанування памʼяті жертв Голодоморів в Україні, передає пресслужба Офісу президента.

«Були певні проблеми з фінансуванням цього проєкту. Однак такі проекти мають виконуватися в обов’язковому порядку. Я дав доручення уряду, і вже в понеділок це питання буде вирішено. Проєкт буде обов’язково завершено», — сказав Зеленський.

Будівництво меморіального комплексу пам`яті жертв Голодомору розпочали ще у 2008 році, але збудували лише першу чергу. Будівництву другої черги, власне самого музею, перешкодила, як зазначають у комплексі, зміна влади у 2009 році. До цього питання вдалося повернутися лише у 2016 році.

У 2018 року була закладена капсула будівництва другої черги музею. Його планують завершити у 2023 році.

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує памʼять жертв голодоморів.

  • Торік у Мистецькому арсеналі презентували масштабний проєкт музею Голодомору. Він має стати першим новітнім цілісним музеєм Голодомору у світі.
  • 30 липня Київська міська рада присвоїла провулку в Шевченківському районі столиці імʼя британського журналіста Гарета Джонса. Джонс став одним із перших західних кореспондентів, які у своїх публікаціях розповіли про Голодомор мільйонів людей в Україні у 1932—1933 роках.
  • Згідно з результатами опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», 82% українців вважають Голодомор 1932—1933 років геноцидом українського народу.