Нардеп Костін: Венеціанська комісія може надати висновок про антикорупційне законодавство до 10 грудня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Нардеп Костін: Венеціанська комісія може надати висновок про антикорупційне законодавство до 10 грудня

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Висновок Венеціанської комісії стосовно українського антикорупційного законодавства може зʼявитися вже 10 грудня.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Голова комітету Верховної Ради з питань правової політики Андрій Костін повідомив, що на прохання президента 2 грудня відбудеться онлайн-візит експертів Венеціанської комісії для оцінки стану антикорупційного законодавства.

«Маємо надію, що відповідний висновок Венеціанської комісії буде підготовлений до 10 грудня. Це також дасть нам змогу підготуватися для комплексної, системної реформи Конституційного суду», – сказав він.

Також на нараді за участі президента, що стосувалася шляхів виходу з конституційної кризи, голова комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Анна Радіна наголосила, що робоча група в парламенті вже напрацювала рамки відновлення повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції.

За її словами, учасники групи погоджуються, що всі декларації, включно із суддівськими, зокрема суддів Конституційного суду, має перевіряти НАЗК. «Водночас вона уточнила, що мають бути встановлені певні особливості перевірки декларацій суддів і суддів Конституційного суду, спрямовані на мінімізацію контакту між суддею та НАЗК і на автоматизацію певних процесів призначення перевірок», — повідомляє Офіс президента.