У Південній Кореї організатора порночату засудили до 40 років ув’язнення

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Південній Кореї засудили до 40 років позбавлення волі 24-річного Чо Джу-Біна, якого визнали винним в організації порночату та порушенні закону про сексуальне насильство і поширення порнографії.

Про це пише BBC.

Суд визнав, що група людей на чолі з Чо шантажувала щонайменше 74 жінок, серед яких 16 підлітків. Із травня 2019 до лютого 2020 року їх змушували надсилати сексуальні відео, які потім продавали у чаті в Telegram.

Чо знаходив активних користувачок соціальних мереж, починав із ними спілкування і потім виманював їхні еротичні фото. Після цього шантажував ними, змушуючи записувати порноролики, які потім продавалися. За даними слідства, порночатом користувалися близько 10 тисяч людей, які платили за доступ. Деякі купували ролики навіть за 1 200 доларів.

Справа Чо набула широкого резонансу у країні, а петиція із вимогою розкрити ім’я організатора набрала 5 мільйонів підписів. Через це поліція оголосила, що ним був 24-річний випускник коледжу Чо Джу-Бін. Водночас громадськість також просить розслідувати та знайти тих, хто платив гроші за порноролики.

Загалом поліція зазначила, що затримала у цій справі понад 120 підозрюваних, серед яких і оператори порночату. П’ятеро обвинувачених вже отримали від 7 до 15 років позбавлення волі.

  • У Південній Кореї існує величезна проблема з порнографією та сексуальним насильством над жінками. Хоча порнографія і заборонена, але доступна. Влада намагається блокувати сайти, але вони з’являються знову.
  • Однак також досить популярним у Південній Кореї є зйомки жінок прихованими камерами, наприклад, у туалетах, або інших громадських місцях. Потім такі відео поширюють у соцмережах або продають за гроші. Влада активно намагається з цим боротися, а порушникам загрожують штрафи та навіть ув’язнення.
  • Суд у Південній Кореї засудив зірок K-pop Чон Джун Ена і Чхве Джон Хуна до шести і пʼяти років вʼязниці за групове зґвалтування жінок.