Венедіктова: В Україні майже вдвічі зріс рівень домашнього насильства

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Венедіктова: В Україні майже вдвічі зріс рівень домашнього насильства

Sydney Sims / Unsplash

Цього року в Україні майже вдвічі зріс рівень домашнього насильства.

Про це у Facebook повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

«Каталізатором цього явища, на жаль, стала й пандемія. Унаслідок зростання безробіття, самоізоляції та з інших причин рівень домашнього насильства у країні зріс, і проблема нагально потребує вирішення», — написала вона.

За словами Венедіктової, цього року в Україні за статтею про домашнє насильство зареєстровано понад 2,7 тисячі правопорушень, минулого року — 1,5 тисячі. У 2020 році 1,7 тисячі проваджень направлено до суду з обвинувальними актами, проти 758 торік.

Генпрокурор закликала Верховну Раду ратифікувати Стамбульську конвенцію про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами. За словами Венедіктової, це дозволить правоохоронним органам перейти на якісно новий рівень протидії знущанню над жінками.

  • У вересні президент Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству.
  • У червні повідомлялося, що Міністерство соціальної політики розробило законопроєкт про ратифікацію Стамбульської конвенції в новій редакції, із застереженнями.