У Швеції через спалах коронавірусу набули чинності нові обмеження: не можна збиратися групами понад 8 людей

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Швеції через спалах коронавірусу набули чинності нові обмеження: не можна збиратися групами понад 8 людей

@jimslateruk / Twitter

У Швеції набула чинності заборона на масові заходи за участю понад восьми осіб. Таким чином у країні хочуть уповільнити поширення коронавірусу. Попередня заборона була на збори для понад 300 людей. Про це повідомляє BBC.

У країні, в якій проживає близько 10,2 мільйона осіб, рівень смертності в кілька разів вищий, ніж у її північних сусідів, але все ж набагато нижчий, ніж у деяких великих європейських країнах, таких як Іспанія та Велика Британія. За даними Інституту Джона Гопкінса, з початку пандемії у країні виявили 208 тисяч 295 випадків коронавірусу, померли — 6 406 людей.

Минулого тижня у Швеції заборонили продавати алкоголь після 22:00.

Швеція ще на початку пандемії привернула міжнародну увагу своєю відповіддю на коронавірус. До самого кінця березня 2020 року Швеція не вводила ніяких обмежувальних заходів і тільки потім запровадила «мʼякий» карантин — заборону на масові заходи за участі понад 50 осіб і відвідування будинків для літніх людей; обмеження для закладів громадського харчування та дистанційне навчання для студентів. При цьому основний ідеолог «шведського карантину», головний епідеміолог країни Андерс Тегнелл продовжував заявляти, що маски та масове тестування на коронавірус не потрібні. Лікарям фактично забороняли носити маски на роботі, а тести робили тільки пацієнтам з ускладненнями.

  • У червні головний епідеміолог Швеції Андерс Тегнелл вперше визнав помилкою запропонований ним підхід у боротьбі з коронавірусом, який передбачав відмову від тотального карантину. На його думку, було б більш розумно слідувати стратегії інших країн під час пандемії.