BBC назвав імена 100 жінок року. Серед них є і українка

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
BBC назвав імена 100 жінок року. Серед них є і українка

Flickr / Springboard Enterprises

Телеканал BBC опублікував перелік імен 100 жінок року. Серед них опинилися і українка Анастасія Волкова.

Відповідний список опублікували на сайті BBC.

Загалом жінок поділили за чотирма категоріями: Знання, Лідерство, Креативність та Ідентичність. У категорії Знання представлені переважно жінки на різних менеджерських посадах. Також там багато учених, лікарів, вчителів, активістів.

Саме у цій категорії опинилися і українка Анастасія Волкова. Вона — виконавчий директор компанії Flurosat. Це стартап, який за допомогою технологій допомагає аграрному бізнесу успішно керувати своїми угіддями. Зокрема система аналізує стан врожаю, збирає дані з супутників та надає підказки щодо заходів, які варто вжити для догляду за полями.

Частково ця компанія працює і в Україні — тут розташована команда розробників. Сама ж Волкова здобула освіту в Національному авіаційному університеті в Києві. Магістратуру закінчувала у Варшаві, а в 2015 році переїхала до Австралії. Там вона захистила докторську дисертацію.

У категорії Лідерство дуже багато жінок-політиків, а також тих, які впливають на громадську думку. Наприклад, у цій категорії опинилися прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін, а також білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська.

У категорії Креативність опинилися переважно представники цієї галузі: співачки, акторки, архітектори, письменники та інші. Водночас в останній категорії Ідентичність переважно багато активісток у питаннях фемінізму та прав людини.