В Україні проведуть дослідження першого генеричного препарату від коронавірусу. Продавати його планують в 2021 році

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство охорони здоров’я затвердило на грудень проведення дослідження першого українського генеричного препарату від коронавірусу. Він створений на основі японських ліків «Авіган».

Про це пише пресслужба фармацевтичної компанії «Мікрохім».

Препарат планують назвати «Фавіпіравір-Мікрохім». Він уже пройшов контрольні дослідження у лабораторії, і тепер має пройти відповідні дослідження під час практичного лікування коронавірусу.

«Ми плануємо провести дослідження на відповідність біоеквівалентності нашого препарата «Авігану» вже в грудні цього року. Якщо дослідження буде успішним і схвалено Державним експертним центром, то препарат буде зареєстрований найближчим часом. При таких умовах, ми сподіваємося, що пацієнти отримають препарат вже в першому кварталі 2021 року», — зазначив генеральний директор компанії «Мікрохім» Ігор Погромський.

Він також зазначив, що ціна на препарат буде трохи нижчою, аніж на чорному ринку аналогів з Росії. Там ціна коливається в межах 2 800 — 3 000 гривень. Також Погромський підкреслив, що компанія готова за власний рахунок надавати препарат для лікування медиків, які заразилися коронавірусом на роботі.

  • 19 жовтня науково-виробнича фірма «Мікрохім» подала до Міністерства охорони здоровʼя документи на реєстрацію препарату «Фавіпіравір — Мікрохім». Це перший український генерик японського противірусного засобу «Авіган». Вважається, що «Авіган» не просто усуває прояви COVID-19, а впливає на патогенез коронавірусу в організмі людини.
  • «Авіган» на початку року внесли до вітчизняного протоколу лікування коронавірусу. При цьому препарат не був зареєстрований в Україні, тому купити його було майже неможливо.
  • Також МОЗ планує включити український препарат «Біовен» до протоколу лікування коронавірусу.