Київський апеляційний суд назвав «беззмістовною» критику рішення про скасування арешту Януковича

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Київський апеляційний суд назвав «беззмістовною» критику рішення про скасування арешту Януковича

Valery Matytsin \ TASS via Getty Images

Київський апеляційний суд назвав беззмістовною критику його рішення щодо скасування заочного арешту експрезидента Віктора Януковича.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Коментуючи звинувачення у тому, що суд начебто допомагає експрезиденту уникнути відповідальності, суд нагадав про своє нещодавнє рішення, яким залишив без змін вирок Оболонського районного суду міста Києва про визнання Януковича винним у державній зраді.

«Наполегливо просимо утриматись від суджень щодо мотивів ухваленого рішення до проголошення повного тексту ухвали Київського апеляційного суду, що містить його обґрунтовані та вмотивовані причини», — повідомляє пресслужба суду.

  • 16 листопада Київський апеляційний суд скасував рішення про заочний арешт Януковича у справі про розгін Майдану 18—20 лютого 2014 року. Суд направив рішення на повторний розгляд до Печерського районного суду Києва.
  • У 2015 році Верховна Рада позбавила Віктора Януковича звання президента України.
  • 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва засудив Януковича до 13 років вʼязниці. Його визнали винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни.