Рада вдруге не змогла відтермінувати запровадження касових апаратів для ФОПів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Рада вдруге не змогла відтермінувати запровадження касових апаратів для ФОПів

УНІАН / Кузьмін Олександр

Верховна Рада знову не змогла відтермінувати запровадження реєстраторів розрахункових операцій («касових апаратів») для фізичних осіб — підприємців.

За відповідний законопроєкт проголосували лише 17 нардепів із 226 необхідних.

Проти законопроєкту проголосували 228 нардепів. Документ, зокрема, пропонував відтермінувати обовʼязкове ведення РРО до 2022 року і залишити їх тільки для інтернет-магазинів, аптек, торгівлі ювелірними виробами, секонд-хендів, ресторанів і кафе, турагентств і туроператорів, готелів і закладів тимчасового розміщення, для торгівлі текстилем (крім торгівлі за готівку на ринках) та деталями до автотранспортних засобів. Автори законопроєкту пояснювали, що це ризикові групи товарів.

  • У вересні 2019 року депутати ухвалили закони, що зобовʼязують ФОП використовувати касові апарати Вони вводять систему повернення коштів покупцям за виявлення нефіскальних чеків.
  • У жовтні 2019 року президент Володимир Зеленський підписав указ № 761/2019 про забезпечення сприятливих умов ведення бізнесу для фізичних осіб — підприємців (ФОП), який передбачає встановлення заборони на їх перевірки. Крім того, документ передбачав, що з 1 січня 2020 року підприємці зможуть замість купівлі касових апаратів і видачі паперових чеків завантажити на свій смартфон відповідний додаток і видавати за його допомогою електронні чеки.