ОБСЄ на Донбасі зафіксувала понад 90 порушень режиму тиші за день

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
ОБСЄ на Донбасі зафіксувала понад 90 порушень режиму тиші за день

Степанов Анатолій / УНІАН

Моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала за день 11 листопада у Донецькій області 89 вибухів невизначеного походження та 7 таких порушень у Луганській області. Про це йдеться у звіті ОБСЄ, який опублікували 12 листопада.

Водночас за попередній звітний період на Донеччині взагалі не зареєстрували жодного порушення, хоча на Луганщині їх було 14.

Звіт ОБСЄ

Місія продовжує моніторити ділянки розведення сил у районах Станиці Луганської, Золотого й Петрівського.

В ОБСЄ зазначили, що контрольно-пропускні пункти у Станиці Луганській, біля Гнутового та Новотроїцького працюють, а через нові пункти пропуску у Щасті та Золотому бойовики не пропускають людей.

  • 22 липня під час засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції домовилися про повне та всеосяжне припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі з 00:01 27 липня.
  • У Золотому та Щасті 10 листопада відкрили нові пункти пропуску, проте бойовики розвертають людей. Їхні аргументи — «КПВВ не готове і не було команди».
  • ТКГ погодила чотири нові точки розведення сил на Донбасі. Три в Луганській області — Слов’яносербськ, Петрівка і Нижньотепле, одна в Донецькій — Григорівка.