Глава МОЗ Степанов: Препарат для лікування коронавірусу «Ремдесивір» почали розподіляти по лікарнях регіонів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Препарат для лікування коронавірусу «Ремдесивір» почали розподіляти по лікарнях регіонів. Про це міністр охорони здоровʼя Максим Степанов повідомив у Facebook.

«Я хочу зазначити, що сьогодні розпочався розподіл «Ремдесивіру» у регіони. Цей препарат входить до наших клінічних протоколів із надання медичної допомоги для лікування коронавірусної інфекції, а також широко застосовується для екстреного використання у багатьох інших країнах світу», — заявив Степанов.

Цей препарат зареєстрований у США як перший, що має специфічну дію проти коронавірусу. Попри це у жовтні Всесвітня організація охорони здоровʼя дійшла висновку, що «Ремдесивір» не збільшує шанси на виживання пацієнтів, не скорочує тривалість хвороби і не зменшує необхідність підключення до апарату ШВЛ.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко наголошував, що «Ремдесивір» не продаватимуть в аптеках, а постачатимуть до лікарень.

  • Напередодні стало відомо, що вакцина від коронавірусу американської фармацевтичної корпорації Pfizer і німецької компанії BioNTech запобігає зараженню коронавірусом на 90%.