Власник Vans і Timberland купив за $2,1 млрд бренд одягу Supreme

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Американська компанія VF Corporation (власник Vans, Timberland і The North Face) оголосила про покупку бренду вуличного одягу Supreme.

Як пише The Wall Street Journal, сума угоди становить $2,1 мільярда.

VF Corp. однак може виплатити ще $300 мільйонів нинішнім власникам Supreme (інвестфондам Carlyle Group, Goode Partners і Джеймсу Джеббіа) при виконанні низки умов, включно із виторгом не меншим за $500 мільйонів і скоригованим прибутком на акцію не менше ніж $0,2 у фінансовому 2022 році.

Засновник бренду Джеббіа заявив, що Supreme збереже свою «унікальну культуру і незалежність» після злиття.

Очікується, що угоди закриють до кінця поточного року. Акції VF Corp. після повідомлення про покупку зросли на 11%, торги закрилися на позначці $77,81 за акцію. Цього року компанія втратила 22% вартості акцій.

  • Бренд Supreme був створений в 1994 році. Він став пізнаваний завдяки червоно-білому логотипу з написом Supreme. Бренд робить ставку на своєрідну недоступність своєї продукції — у нього всього 12 магазинів і весь одяг реалізується на онлайн-майданчику.
  • У жовтні компанія Levi`s, що спеціалізується на пошиві джинсового одягу, запустила програму з викупу джинсів свого бренду у споживачів під назвою Levi`s Second Hand.