Уряд планує ввести карантин вихідного дня. Мінкульт виступає проти

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністр культури Олександр Ткаченко заявив, що виступає проти запровадження в Україні карантину вихідного дня.

Про це він написав у своєму Facebook.

«З огляду на те, які наслідки для сфери культури, креативних індустрій та гостинності може спричинити карантин вихідного дня, МКІП не підтримує цю ініціативу. Сотні тисяч працюючого населення України опиняються у зоні ризику залишитися без роботи. Тобто мова йде про життя та існування людей», — пояснив міністр.

За його словами, сфера культури генерує від 2 до 4% ВВП України. Він також підкреслює, що заклади культури не є поширювачами коронавірусу.

Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що найближчим часом Кабмін проголосує за введення суворого карантину вихідного дня. Зазначимо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що карантин у вихідні дні, «приблизно на кілька тижнів», може допомогти уникнути жорсткого локдауну.

«Тимчасовий режим карантину у вихідні, приблизно на кілька тижнів, може допомогти нам уникнути жорсткого локдауну. Таким чином ми уникнемо великого збільшення кількості хворих і встигнемо підготувати необхідну кількість ліжок. Збільшення кількості ліжок, носіння масок і тимчасовий карантин вихідного дня дадуть хороший ефект. Наш сценарій розвитку епідемічної ситуації в холодну пору року буде далеко не найгіршим», — зазначив президент.