Угорщина посилює карантин: закриваються навчальні заклади, обмежуються масові зібрання та подовжується комендантська година

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Угорщина посилює карантин: закриваються навчальні заклади, обмежуються масові зібрання та подовжується комендантська година

Masaaki Komori / Unsplash

Уряд Угорщини вирішив посилити карантин у країні вже з вівторка, 10 листопада. Будуть закриті середні школи та університети.

Про це пише Reuters.

Попри небажання прем’єр-міністра країни Віктора Орбана вводити суворі обмеження через коронавірус Угорщина наразі має один із найвищих відсотків госпіталізації хворих. Медикам вже довелося відмовитися від планових операцій, щоб впоратися із величезною кількістю пацієнтів.

Тому Орбан оголосив про нові обмеження в країні. Планується закриття ресторанів та навчальних закладів, а спортивні заходи відбуватимуться винятково без глядачів. Окрім цього буде подовжено комендантську годину, яка діяла з опівночі — тепер вона триватиме з 20:00 до 05:00.

Готелям же дозволять заселяти лише людей, які подорожують у справах та по роботі, але не простих туристів. Також будуть обмежені масові зібрання: сімейні заходи — до 10 людей, поховання — до 50 людей. Театри, кінотеатри та фітнес-зали закривають.

  • 6 листопада глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, який зараз хворіє на коронавірус, заявив, що у грудні країна закупить невелику партію російської вакцини проти COVID-19 для «остаточного тестування».