На місцевих виборах у Північній Дакоті переміг політик, який ще місяць тому помер від коронавірусу. У США таке вже бувало

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
На місцевих виборах у Північній Дакоті переміг політик, який ще місяць тому помер від коронавірусу. У США таке вже бувало

David Andahl / Facebook

Бізнесмен із Північної Дакоти, який на початку жовтня помер від коронавірусу, переміг у своєму окрузі на виборах до законодавчого зібрання. Наразі точно не зрозуміло, хто займе його місце в органі місцевого самоврядування і яким чином проведуть заміну.

Про це повідомляє CNN.

55-річний республіканець Девід Андал помер після нетривалої боротьби з інфекцією п’ятого жовтня. Проте вже після смерті він отримав на своєму окрузі понад 35% і переміг чотирьох інших кандидатів.

Смерть чоловіка поставила питання щодо того, хто займе його місце. Генпрокурор штату висловив думку, що ситуацію вирішать так, ніби Андал відмовився від посади або пішов на пенсію, а Республіканська партія призначить іншого представника.

Посмертна перемога політика на виборах у США — доволі рідкісне явище, проте не виняткове.

Наприклад, у 2018 році власник борделю з Невади виграв вибори до місцевого парламенту через три тижні після своєї смерті. З 2000 року в різних місцях країни щонайменше п’ятеро кандидатів вигравали вибори, після того як померли.

  • Геннадія Кернеса офіційно оголосили мером Харкова — він набрав понад 60% голосів. Наразі політик лікується в німецькій клініці від коронавірусу. 3 листопада в анонімних Telegram-каналах почали зʼявлятись повідомлення про смерть Кернеса, однак його оточення їх спростовує.
  • У США 3 листопада відбулися президентські вибори. Поки що лідирує кандидат від демократів Джо Байден.