У Туреччині припинили пошуки постраждалих під завалами після землетрусу. Загинули 114 осіб

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Туреччині припинили пошуки постраждалих під завалами після землетрусу. Загинули 114 осіб

Twitter / AJ+

У Ізмірі, на заході Туреччини, що найбільше постраждав від землетрусу, завершилися пошуково-рятувальні роботи. Кількість жертв зросла 114 людей. Про це повідомив міністр навколишнього середовища Мурат Курум, передає телеканал NTV.

Роботи завершені в усіх 17 зруйнованих будівлях. У рятувальних заходах брали участь 7,8 тисячі співробітників служби порятунку. Наразі вже почали вивозити уламки зруйнованих будівель. «Уламки були тільки на одній ділянці. Саме там ми продовжуємо працювати», — сказав міністр.

В агентстві з надзвичайних ситуацій і стихійних лих при уряді Туреччини (AFAD) повідомили, що внаслідок стихії загинули 114 людей. Крім того, постраждали понад 1 035 осіб, з них 898 вже виписані з медзакладів, 137 громадян досі проходять лікування.

  • 30 жовтня землетрус магнітудою від 6,6 до 7 балів стався в акваторії Егейського моря. Постраждали західна провінція Ізмір, зокрема туристичне місто Ізмір, і грецький острів Самос. Підземні поштовхи відчувалися за кілька сотень кілометрів від епіцентру. Після землетрусу регіони накрило цунамі.