У Ватикані назвали слова Папи Франциска про легалізацію одностатевих шлюбів «вирваними з контексту»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Ватикані назвали слова Папи Франциска про легалізацію одностатевих шлюбів «вирваними з контексту»

Franco Origlia / Getty Images

У Ватикані назвали твердження Папи Франциска на підтримку одностатевих союзів у фільмі «Франческо» вирваним з контексту.

Про це пише Reuters.

За даними агентства, минулого тижня Державний секретаріат Ватикану розіслав «пояснювальну записку» своїм послам, які передали її єпископам. У ній стверджується, що в документальному фільмі «Франческо» дві окремі відповіді понтифіка на окремі запитання обʼєднали в одну, без проміжного контексту.

У першій цитаті Папа мав на увазі право представників ЛГБТ на те, щоб їхні власні сімʼї приймали їх як дітей, братів і сестер. У записці також ішлося, що Папа висловив незгоду з протидією одностатевим шлюбам і ясно дав зрозуміти, що мав на увазі закони про громадянські союзи.

«Ясно, що Папа Франциск мав на увазі певні державні положення, а не доктрину церкви, яку він неодноразово підтверджував протягом багатьох років», — йдеться в записці.

  • 21 жовтня на кінофестивалі в Римі відбулася премʼєра фільму «Франческо», в якому Франциск підтримав цивільні одностатеві шлюби. За даними ЗМІ, Франциск висловився про це ще у 2019 році, але Ватикан вирізав ці слова з його інтервʼю мексиканській телекомпанії Televisa.