Радник Білого дому з питань коронавірусу вибачився, що дав інтерв’ю Russia Today

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Радник Білого дому з боротьби з пандемією коронавірусу Скотт Атлас вибачився за те, що дав інтерв’ю російській держтелекомпанії RT, раніше відомій як Russia Today. Про це він написав у Twitter.

Атлас наголосив, що на момент інтервʼю не знав про те, що компанія зареєстрована у США як іноземний агент.

«Я шкодую про те, що дав інтерв’ю, і прошу вибачення за те, що дозволив мною скористатися. Особливо прошу вибачення у спільноти національної безпеки, яка докладає всіх зусиль, щоб нас захистити», — наголосив він.

В інтервʼю RT, яке вийшло 31 жовтня, Атлас розкритикував обмеження через пандемію коронавірусу і назвав карантин «епічним провалом державної політики».

Атлас є радіологом, без досвіду в області інфекційних захворювань. CNN пише, що він, зокрема, виступає проти введення карантину та носіння масок.

RT зареєструвався як іноземний агент у листопаді 2017 року. Спецслужби США звинуватили російський телеканал, який веде мовлення по кабельному телебаченню країни, у тому, що він є «керованою з боку держави пропагандистською машиною Росії» і використовувався для втручання в американські президентські вибори 2016 року.

  • Адміністрація президента США Дональда Трампа відмовилася від стримування коронавірусної кризи та не збирається контролювати пандемію. Натомість президент покладає надію на майбутню вакцину.
  • Економіка США ще влітку відновилася після більшості ударів, нанесених коронакризою, і до кінця третього кварталу продемонструвала найшвидші темпи росту ВВП за всю історію. При цьому рівень економіки відстає від торішнього на понад 3%, а нова фаза пандемії може призвести до нових збитків.