«Слуга народу» запевняє у своїй перемозі на місцевих виборах. Політсила отримала найбільше депутатських мандатів у регіонах

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Партія «Слуга народу» запевняє, що перемогла на місцевих виборах в Україні. Вона отримала найбільшу кількість депутатських мандатів серед усіх інших політсил.

Про це повідомляється у Facebook партії.

«Наш підрахунок триває, наразі партія «Слуга Народу» лідирує за кількістю мандатів на всіх рівнях», — йдеться у повідомленні.

Згідно з результатами паралельного підрахунку голосів, «Слуга народу» отримує 17,5% голосів на виборах до міських, сільських та селищних рад, 19% — на виборах до обласних рад та 17% — на виборах до районних рад.

Також кандидати від партії перемагають на виборах очільників 206 ОТГ з 1398, що становить 15% від усієї кількості. Найбільше ОТГ «Слуга народу» отримала в Київській, Харківській, Миколаївській та Сумській областях.

Водночас партія «Європейська солідарність» повідомляє, що за попередніми результатами її кандидати перемагають у понад 100 ОТГ по всій країні, переважно в Івано-Франківській та Львівській областях.

  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл і об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, крім окупованих Криму та частини Донбасу.
  • За даними ЦВК, у місцевих виборах взяли участь 36,88% виборців. Проголосував 10 556 621 громадянин.