«Слуга народу» та «ЄС» планують підтримати кандидата від «Голосу» у другому турі виборів мера Черкас. Він змагатиметься з чинним міським головою

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
«Слуга народу» та «ЄС» планують підтримати кандидата від «Голосу» у другому турі виборів мера Черкас. Він змагатиметься з чинним міським головою

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

Партії «Слуга народу» та «Європейська солідарність» планують підтримати кандидата в мери Черкас від партії «Голос» Віктора Євпака у другому турі. За даними екзит-полів, він змагатиметься з чинним мером Анатолієм Бондаренком.

Про це представники партій заявили в ефірі «Свободи слова» на ICTV.

«Щодо Черкас, хотів би додати таку позицію попередню. Ми, партія «Слуга народу», проводимо перемовини з місцевим осередком щодо можливої підтримки пана Євпака. Я думаю, що найближчим часом це визначиться», — зазначив голова партії Олександр Корнієнко.

Після нього нардеп від «Європейської солідарності» Вікторія Сюмар теж зазначила, що Євпак може розраховувати на підтримку її політсили.

  • Згідно з даними екзит-полу програми «Свобода слова Савіка Шустера», мер Черкас Анатолій Бондаренко — серед лідерів, а на виборах до міськради найбільше голосів отримає «Слуги народу». Бондаренко, який балотується від партії «За майбутнє», набирає понад 32% голосів, до другого туру з ним виходить кандидат від «Голосу» Віктор Євпак (19%). Кандидат від «Слуги народу» Віталій Ільченко отримав близько 17%.
  • Водночас до міської ради увійдуть такі партії: «Слуга народу» — 20%; «За майбутнє» — 13%; «Голос» — 12%; «Європейська солідарність» — 10%; Всеукраїнське обʼєднання «Черкащани» — 8%; «Опозиційна платформа — За життя» — 5%.