Прокуратура розпочала провадження через пристрій стеження в автівці голови фракції «Слуги народу»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Прокуратура розпочала провадження через пристрій стеження в автівці голови фракції «Слуги народу»

David Braun (Давид Арахамия) / Facebook

Прокуратура Києва відкрила провадження через виявлений пристрій стеження за головою фракції «Слуги народу» Давидом Арахамією.

Про це повідомляється на сторінці Київської міської прокуратури у Facebook.

Зазначається, що отримавши виклик, фахівці вибухово-технічної служби оглянули автомобіль Арахамії та предмет, який виявили у його автівці. «Попередньо, цим предметом є трекер для відстеження переміщень автомобіля. Знахідку буде направлено на експертне дослідження», — повідомили в прокуратурі.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 182 (Незаконне збирання, зберігання, використання конфіденційної інформації про особу, порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу.

  • У суботу Арахамія повідомив, що коли приїхав на роботу, у його автівці спрацював датчик тиску шин. Вийшовши з машини і оглянувши колеса, під заднім правим колесом нардеп виявив невеликий згорток. Після цього Арахамія викликав бригаду вибухотехніків.
  • У березні 2019 року поліція виявила техніку для прослуховування біля офісу Володимира Зеленського у Києві. Коли правоохоронці прибули на місце події, до них звернувся охоронець Зеленського, який розповів, що на даху житлового будинку невідомі особи встановлювали підозрілі предмети.