«Зробили все, що могли». Аваков відреагував на слова Зеленського про «здачу» Криму у 2014 році

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Зробили все, що могли». Аваков відреагував на слова Зеленського про «здачу» Криму у 2014 році

Facebook / МВС України

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що у 2014 році українці зробили «все, що могли», аби запобігти анексії Криму, але у країни тоді були обмежені можливості. Про це він заявив на Київському форумі безпеки, передає Liga.

«Я розрізняю політичну риторику і виключно факти. А факти того часу говорили про те, що Україна мала межу своїх можливостей і сил, щоб іти на ті чи інші кроки. І виходячи з цього слід оцінювати той час», — сказав Аваков.

На його думку, з цього питання не треба проводити дискусії, воно має стати предметом для аналізу ситуації.

«І після цього серйозного розбору можна буде зробити висновки: що могли, що не могли. Вважаю, що тоді українці зробили все, що могли, захищаючи себе», — наголосив глава МВС.

Нагадаємо, під час виступу у Верховній Раді зі щорічним посланням президент Володимир Зеленський заявив, що ті, хто дозволив Росії анексувати Крим без бою, мають нести відповідальність.

«Ми будуємо українське військо, яке зможе захистити Україну на суші, у воді, повітрі та кіберпросторі. Щоб більше ні в кого не виникло навіть думки, що можна посягнути на наш суверенітет, територіальну цілісність або відібрати в України частину території без єдиного пострілу. Цього не буде ніколи. А ті, хто без бою здав Крим, мають нести відповідальність. Хочу, щоб усім було зрозуміло: питання не в помсті, питання у справедливості. Суспільство має отримати відповіді, була вина чи ні», — заявив Зеленський.