На Донбасі планують запустити тролейбусну лінію протяжністю 48 км. Вона з’єднає чотири міста

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство фінансів проводить перемовини з міжнародними фінансовими організаціями для фінансування запуску тролейбусної лінії на Донбасі протяжністю 48 кілометрів.

Про це пише пресслужба Мінфіну.

Зазначається, що тролейбусами планують зв’язати міста Краматорської агломерації. Загальна протяжність маршруту становитиме 48 кілометрів, а сам тролейбус проходитиме містами Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ та Слов’янськ. Далі планується продовжити маршрут до Святогірська.

Міністерство фінансів України

«Історично склалося, що міста північного Донбасу є щільною агломерацію, жителі якої, а це понад пів мільйона громадян, щодня змушені їздити з одного міста в інше на роботу, навчання, у справах. Сьогодні між Слов’янськом, Краматорськом, Дружківкою та Костянтинівкою немає надійного та якісного міжміського пасажирського сполучення. Організація перевезень здійснюється приватними перевізниками на так званих маршрутках», — розповів заступник міністра фінансів Олександр Кава.

За його словами, про інтерес до проєкту вже заявили в Європейському інвестиційному банку, а попередні перемовини щодо фінансування були успішними.

  • Міністерство економіки та торгівлі закликає Київську міську адміністрацію переглянути рішення про придбання в лізинг 200 автобусів виробництва Мінського автозаводу (Білорусь). Відомство також закликає КМДА провести тендер на закупівлю автобусів з обовʼязковим залученням вітчизняних виробників.