Міністерство охорони здоровʼя розробило проєкт про нові норми харчування в закладах освіти і дитячих таборах. Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє пресслужба відомства.
За його словами, діти стали більше їсти шкідливої їжі та менше рухатися. Тому необхідно зробити їхнє харчування різноманітним і корисним. Уперше на законодавчому рівні врегулюють питання щодо харчування дітей з особливими дієтичними потребами — цукровий діабет, непереносимість глютену, лактози тощо.
Також у постанові пропонують заборонити продавати та подавати у школах:
- ковбаси;
- сосиски;
- заморожені напівфабрикати;
- солодкі газовані напої;
- енергетики.
Керівники закладів самі зможуть обрати, як організувати харчування. Наприклад, вони можуть впровадити кейтеринг — здати їдальню в оренду підприємцям, які організовують харчування. Або ж годувати власними силами закладу.
Читайте також:
- Кабінет міністрів затвердив Державний стандарт базової середньої освіти, що почне діяти з 2022 року для учнів, які навчаються за 12-річною програмою.