У Берліні на кілька музеїв напали вандали. Постраждали щонайменше 70 творів мистецтва

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Берліні на кілька музеїв напали вандали. Постраждали щонайменше 70 творів мистецтва

Музейний острів, Берлін.

Barbara Evening / Pixabay

Щонайменше 70 творів мистецтва в берлінських музеях постраждали від дій невідомих вандалів.

Про це пише Deutsche Welle.

Зловмисники облили маслянистою рідиною єгипетські саркофаги, камʼяні скульптури і полотна XIX століття. Інциденти сталися в Пергамському музеї, Старій Національній галереї, Новому музеї та низці інших ще 3 жовтня, однак ні громадськості, ні іншим культурним установам про це не повідомили. Зазначають, що атака на території «Музейного острова» стала однією з наймасштабніших в історії післявоєнної Німеччини.

Поліція Берліну і Фонд прусської культурної спадщини підтвердили журналістам факти вандалізму. Триває розслідування, мотиви вандалів поки невідомі. «Музейний острів», де розташовані ці музеї, як унікальний архітектурний та культурний ансамбль з 1999 року внесений до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

  • У грудні на могилі німецького філософа та публіциста Карла Маркса в Лондоні встановили камери спостереження після актів вандалізму.
  • Наприкінці травня в канадському місті Вінніпег невідомі зрізали голову і хрест з памʼятника київському князю Володимиру Великому, який стоїть біля собору Святих Володимира та Ольги Української греко-католицької церкви.