Данець Мадсен, який убив на своєму підводному човні шведську журналістку, намагався втекти з вʼязниці

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Данець Мадсен, який убив на своєму підводному човні шведську журналістку, намагався втекти з вʼязниці

Wikimedia Commons

Данський підприємець Петер Мадсен, засуджений за вбивство шведської журналістки Кім Валль на своєму підводному човні, намагався втекти з вʼязниці.

Про це пише BBC.

Злочинцеві вдалося покинути будівлю вʼязниці, розташовану неподалік від Копенгагену. Як повідомляє місцеве видання Copenhagen Post, Мадсен відбіг на кілька сотень метрів.

На Мадсені був пояс — раніше він погрожував поліції бомбою. Правоохоронці звʼязалися з дружиною Мадсена Дженні Крупен, колишньою російською активісткою, яка попросила політпритулку у Фінляндії.

Зрештою поліція схопила Мадсена і вивезла його з місця події.

У серпні 2017 року Мадсен запросив на свій підводний човен шведську журналістку Кім Валль. Після відвідин човна вона зникла. Мадсена заарештували, але він стверджував, що висадив журналістку, а потім його підводний човен потонув.

Пізніше поліція знайшла обезголовлене тіло Валль та інші її останки. На тілі були ножові поранення. Підприємець кілька разів змінював свідчення, говорив, що журналістка померла через те, що їй на голову впав важкий люк, потім — що вона задихнулася через чадний газ.

Зрештою, він зізнався, що після смерті жінки розчленував її тіло й викинув у море, але переконував, що не вбивав навмисне. Проте Мадсена звинуватили у заздалегідь спланованому вбивстві. У квітні 2018-го данський суд засудив підприємця до довічного увʼязнення.

  • У вересні 2018 року Апеляційний суд Копенгагена підтвердив довічне увʼязнення Мадсена.