США позбавили віз понад 100 працівників російського «Аерофлоту» за контрабанду техніки Apple

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Videvo

Державний департамент США відкликав понад 100 віз працівників російської авіакомпанії «Аерофлот» за участь у схемі контрабанди електроніки до Росії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Прокуратура східного округу штату Нью-Йорк висунула звинувачення 10 підозрюваним у справі про масштабну контрабанду. Вісім фігурантів заарештовані, ще двоє ховаються від правосуддя. За відомостями прокуратури, курʼєрами були пасажири авіарейсів, а також чинні та колишні працівники «Аерофлоту».

Слідство вважає, що 10 обвинувачених вивезли до РФ електронні пристрої, у тому числі продукцію компанії Apple, на $50 млн. Гаджети вивозили без необхідних дозволів, багато з вивезених пристроїв були вкрадені. Так, один із заарештованих із серпня до грудня 2019 року за 4 поїздки вивіз зі Сполучених Штатів понад тисячу гаджетів Apple загальною вартістю понад $1 млн, а ще один фігурант у жовтні того ж року перевіз у 9 валізах 235 пристроїв приблизно на $250 тис.

Під час обшуків у межах розслідування у фігурантів виявили понад $600 тисяч готівкою, а також велику кількість електронних пристроїв.