Зеленський: Уряд провів повний аудит держави — результати через два тижні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський, виступаючи у Верховній Раді зі щорічним посланням, заявив, що уряд провів повний аудит держави, щоб зрозуміти, що було «зроблено не так» за 29 років незалежності. Результати цього аудиту повинні представити через два тижні.

«Знадобилися чималі зусилля й час, щоб розібратися, що не так було зроблено в управлінні економікою за 29 років, і як це виправити. Для цього уряд провів повноцінний аудит держави. Протягом двох тижнів його результати будуть представлені громадськості», — сказав президент.

За його словами, пріоритети вже зрозумілі — потрібно зменшити частку держави в економіці, де є неефективне управління, розвивати державно-приватне партнерство, а також збільшити інвестиційні витрати бюджету. Зеленський зазначає, що потрібно створити екосистему для зовнішніх і внутрішніх інвестицій за рахунок податку на виведений капітал і нульової декларації.

  • 20 жовтня Володимир Зеленський виступав у Верховній Раді зі щорічним посланням. Він розповів про внутрішнє і зовнішнє становище України, говорив про коронавірус, армію, окуповані території та реформи.
  • Після промови Зеленського нардепи розглянуть постанову про посилення боротьби з коронавірусом. У ній пропонується: створити очолюваний президентом штаб боротьби з вірусом; запровадити масове тестування; мобільні бригади; контактну телефонну лінію; перепрофілювати лікарні під відділення для лікування коронавірусу, а також збільшити потужності лабораторій.